15.12.09

Tee itse Terveystarkastus

"Tee itse Terveystarkastus" ei korvaa lääkärin tai terveydenhoitajan tekemää terveystarkastusta.
Terveyttä pidetään itsestään selvyytenä, mutta silloin tällöin on hyvä pohtia, onko kaikki tosiaan kunnossa? Monet vaivat tulevat hiipimällä ja lähes huomaamatta.
Terveys on kaikille tärkeä asia ja siitä on hyvä pitää huolta.

Muista olla rehellinen itsellesi tehdessäsi tätä terveystarkastusta. Siitä on sinulle silloin enemmän hyötyä. Jos näyttää siltä että kaikki ei ole oikein kunnossa, on aika lähteä lääkäriin tai ryhtyä toimiin. Itse itselleen voi tehdä hyvin paljon pahaa, kuten myös hyvääkin. Katso mitä sinä olet itsellesi saanut aikaiseksi, jos ei muuten niin ihan mielenkiinnosta... kaikki testit voi tehdä useampaankin kertaan.

STRESSI
Tässä on testi, joka mittaa stressitasosi.
Stressitaso -testi

KUNTO
Seuraavaksi mitataan Kuntosi. Tarvitset noin 20 cm korkean porrasaskelman ja kellon. Nouse askelmalle kummallakin jalalla 3 minuutin ajan. Istu suorituksen jälkeen minuutiksi istumaan ja mittaa pulssisi (Laske montako lyöntiä tulee minuutissa, ranne on hyvä paikka mitata). Tämän testin tulokset eivät päde lapsiin.PAINO
Tarvitset vaa'an ja mittanauhan. Katsotaan millainen on painotilanteesi. Jos olet mies lisää taulukon lukemiin 4 kg, niin näyttää oikeampaa painoa sinulle.


Jos vaa'an lukemat näyttivät hieman enemmän kuin pitäisi. On aika katsoa kaloreita. Ihmisen normaali kalorintarve saadaan kaavasta 8,7 x (oma painosi)+ 829.
Jos liikut kerro saamasi lukema 1,4:llä
Jos harrastat aktiivisesti liikuntaa kerro lukema 1,7:llä
Jos teet ruumiillista työtä ja harrastat liikuntaa kerro lukema 2,0:lla.

Jos sinulla on laihdutustarvetta kaava on 8,7 x (ihannepainosi) + 829 ja summa kerrotaan sillä millaista elämää vietät.

LIIKKUVUUS
Tästä klikkaamalla pääset liikkuvuustestiin.
Liikkuvuus-testi

Jos liikkuvuuden kanssa oli ongelmia, sulkapallo, tanssi, voimistelu, jooga, pilates ja uinti on harkinnan arvoisia lajeja.

SUOLISTON TERVEYS
Klikkaa tästä testiin.
Suoliston terveys

Jos suolistotesti kertoi ongelmista. Lisää liikuntaa, kasviksia ja kokojyvätuotteita ruokavalioosi ja syö säännöllisiä aterioita.

SYDÄMEN TERVEYS
Klikkaa tästä testiin.
Sydämen terveys

KEUHKOJEN TERVEYS
Klikka tästä testiin.
Keuhkojen terveys

Tässä tämä pikaterveystarkastus oli.
Osan teksteistä käänsin kirjasta Gesundheits-Check - wie Gesund sind Sie wirklich?, jonka kirjoitti Nadja Nollau. Testeissä voi olla kirjoitusvirheitä, koska minulla on lukihäiriö. Pahoittelen alun englanninkielistä ikä- ja sukupuoliosuutta, en onnistunut löytämään netistä tarvitsemaani testirakennetta suomeksi. Kaikki testit ovat kotikutoisia, joten mahdollisista virheistä voi syyttää minua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti