11.11.10

Tämän blogin käyttöohje ja yleistä ohjeistusta

Jos tuntuu että et löydä etsimääsi tästä blogista. Lue tämä ohje.

Hakuohjeet:

Alleviivatut tekstit
Kaikki alleviivatut tekstit tässä blogissa ovat linkkejä. Niistä pääset joko tämän blogin artikkeleihin tai muille internet-sivuille. Klikkaa tekstin päältä hiiren vasemmalla näppäimellä.

Hae tästä blogista -laatikko
Kirjoita laatikkoon sana, asia tai lause jota etsit, klikkaa hiirellä HAKU. Näytölle tulee ehdotuksia artikkeleista. Valitse niistä parhaiten sopiva tai lue kaikki. Klikkaa hiirellä artikkelia, niin näet sen kokonaisuudessaan.

Pitkästä artikkelista oikean tiedon löytäminen
Käytä tietokoneesi Muokaa-Etsi -toimintoa. Et löydä sellaista? Klikkaa hiiren oikealla näppäimellä osoiterivin (rivi, jossa näkyy blogin osoite eli tässä tapauksessa:http://kysymammalta.blogspot.com/) alapuolista tilaa. Aukeaa valikko, valitse sieltä hiiren vasemmalla näppäimellä Valikkorivi. Nyt pitäisi näkyä: Tiedosto Muokkaa Näytä jne..
Klikkaa Muokkaa sanaa ja sitten Etsi tältä sivulta.... Pitäisi aueta laatikko, johon kirjoitat etsimäsi sanan, asian tai lauseen. Tämä toiminto etsii oikean kohdan tai kohdat artikkelista. LUE siitä huolimatta ARTIKKELI LÄPI, asiaan voi liittyä VAROITUKSIA ja MUITA OHJEITA, esim. mikä meni pieleen -osio, jotka auttavat selventämään asiaa.

RUUANHAKUKONE
Tämä on hakukone, joka etsii englanninkielisistä ruoka-blogeista ohjeita. Kirjoita ruoka-aineen nimi tai ruokaohjeen nimi hakukenttän ja klikkaa hiirellä Search Food Blogs-painiketta.

LEIVONTAHAKUKONE
Tämä on tekemäni suomenkielinen hakukone, joka etsii leivontablogeista ohjeita. Kirjoita hakemasi ruoka-aineen nimi tai ruokaohjeen nimi hakukenttään ja klikkaa hiirellä HAE-painiketta.

Tunnisteet
Tunnisteet ovat avainsanoja, jotka auttavat löytämään oikean kategorian eli tunniste -otsikon alapuolella aakkosjärjestyksessä olevia sanoja klikkaamalla pääset lukemaan niitä käsitteleviä artikkeleita.

Lukijat
Lukijat ovat tätä blogia avoimesti lukevia henkilöitä. Voit myös itse liittyä lukijaksi rekisteröitymällä palveluun. Jos haluat olla avoin lukija kuvasi/tietosi näytetään blogissani, voit myös olla salainen lukija, jolloin tietojasi ei julkaista.
Koska Suomi on muuttumassa joidenkin työnantajien ohjeiden mukaan totalitaariseksi maaksi, jossa työnantaja saa määrätä mihin ryhmiin työntekijä kuuluu, mitä asioita työntekijä kannattaa ja mitä työntekijä saa harrastaa vapaa-aikanaan, suosittelen tälläisissä tapauksissa salaiseksi lukijaksi liittymistä.
Henkilökohtaisesti en oleta (niin tyhmä en sentään ole) että jokainen blogiani lukeva henkilö on kaikissa asioissa samaa mieltä kanssani tai noudattaa ohjeitani aina kirjaimellisesti. Annan kaikille lukijoilleni ja blogini vierailijoille mielipiteen ja valinnan vapauden sekä oikeuden liittyä mihin ryhmiin haluaa ja kannattaa ihan mitä itse oikeaksi kokee. Asioita voi tehdä monin eri tavoin ja päätyä hyvään lopputulokseen. Ole luova ja muista että makuasioista ei voi kiistellä. Ei ole olemassa yhtä oikeaa tapaa tehdä asioita, vaan runsaasti valinnan vapautta.

Kommentit
Jotta voisit kommentoida tekstejäni sinun tulee rekisteröityä. Tämä on turvatoimi, jotta blogini ei täyttyisi spam-viesteistä ja asiattomista kommenteista.
Tarkistan kaikki kommentit ennen julkaisua, en korjaa sanamuotoa. Pidän itselläni oikeuden olla jukaisematta joitakin kommetteja. Tälläisiä kommentteja ovat mm.:
 • kommentit, jotka sisältävät kirosanoja tai asiatonta tekstiä
 • kommentit, jotka antavat kommentin kirjoittajasta epäedullisen kuvan
 • kommentit, jotka arvostelevat tekstejä, mutta eivät sisällä korjausehdotuksia
 • kommentit, jotka harkintani mukaan eivät liity aiheeseen
 • kommentit, joita en ymmärrä

Otan kaikki kommentit vakavasti ja korjaan tekstejäni tai annan lisätietoa tarvittaessa, vaikka en kaikkia kommentteja julkaisisikaan.

Sähköposti
Joskus kysymystä tai kommenttia ei halua tehdä julkisesti, silloin avuksi tulee sähköposti eli e-mail. Blogin oikeassa laidassa on kirjekuorta pitelevän pikkukarhun kuva. Klikkaamalla kuvaa hiirellä pääset lähettämään minulle sähköpostia. En pidä sähköpostiosoitetta esillä julkisesti, jotta se ei päätyisi hakukoneilla ja sitäkautta spammaajille.
Mitä vastaamiseen tulee, pyrin vastaamaan kysymyksiin blogini tekstien kautta, en henkilökohtaisesti. Tällä hetkellä saan noin 200-300 sähköpostia päivässä ja olen noin 2-3 kuukauta myöhässä vastaamisessa. Yritä siis löytää vastaus blogistani ja lähetä henkilökohtainen kysymys VAIN jos se on mielestäsi välttämätöntä. Joskus harvoin vastaan henkilökohtaisesti.
Kiitos kaikille postia lähettäneille ja kiitos myös juttu -vinkeistä. Asialistalla on tällä hetkellä 300 uutta artikkelia ja noin 30 täydennystä vanhoihin artikkeleihin. Aikaa vaan ei ole ollut kirjoittaa, johtuen edellämainitusta syystä ja parista muusta elämääni liittyvästä jutusta, kuten siitä että olen ollut onnettomuuksissa aika paljon viime vuonna.

Olen saanut sekä negatiivista että positiivista palautetta blogistani. Onneksi positiivista palautetta on tullut huomattavasti enemmän. Kiitos ihanat ihmiset!

Ohjeet negatiivisen palautteen antamiseen:

 1. Älä lähetä "Väärin sammutettu"-kommentteja tai viestejä, ellet perustele miksi.
 2. Kerro miksi asia on väärin ja tee oikaisuehdotus.
 3. Perustele ehdotuksesi ja kerro mihin pohjaat tietosi, jotta voin tarkistaa asian.
 4. Omat mielipiteet ovat sallittuja, mieti kuitenkin ennen palautteen antamista, onko asia sen arvoinen.
 5. Käytä suomea, ei haittaa vaikka kielitaito olisi huono, ymmärrän useita kieliä mutta en todellakaan kaikkia ja google-kääntäjästä on aika vähän apua harvinaisempien kielien kääntämisessä.
 6. Jos palautteesi on pitkä, mieti oman blogin aloittamista, voit siellä kertoa omista mielipiteistäsi ihan vapaasti.
 7. Muista että tämä on blogi. "Blogi = eräänlainen verkkopäiväkirja, yleensä yksityishenkilön ylläpitämä verkkosivu(sto), jossa on henkilökohtaisia kirjoituksia ja muita tuotoksia ja mahdollisesti muiden kommentteja aikajärjestyksessä. " Facta tietosanakirja


2 kommenttia:

 1. Tervehdys!

  Missä suhteessa laitat etikkaa ja suolaa pinttyneeseen kukkamaljakkoon?

  Ostin Nanny Stillin vihreän Pompadour-maljakon ja eikös siellä ole pinttyneitä kukkavesien jäämiä :( Pohdiskelen tässä, miten ne saisi parhaiten ja maljakkoa vahingoittamatta pois.

  terv. Marja

  VastaaPoista
 2. Hei! Hyvä kun kysyit, olen tainnut unohtaa kukkamaljakoiden puhdistusohjeet kokonaan pois. Laita 3 rkl suolaa ja 1 rkl etikkaa maljakkoon, ravistele hieman että seos leviää joka puolelle. Anna vaikuttaa puoli tuntia. Ravistele uudelleen. Pese sitten maljakko normaalisti, huuhdo ja kuivaa. Jos hankaustehoa halutaan lisää, voi joukoon laittaa myös munankuoria tai perunankuoria.
  Jos maljakko on iso, ainemäärät voi tuplata tai triplata.

  VastaaPoista