6.12.21

Koronapassi, koronaohjeet sekä miten ja milloin koronavirustestiin

 

on todistus siitä että olet saanut kaksi koronarokoteannosta, sairastanut koronavirustaudin tai olet saanut negatiivisen koronavirustestituloksen. Suomessa passi löytyy OmaKannasta QR-koodin muodossa. Sen voi tulostaa tai tallentaa puhelimeen.


Koronapassi otettiin käyttöön EU -alueella, jotta yhteiskunta voidaan pitää auki ja Suomi seurasi perässä. Sen käyttö perustuu olettamukseen, johon en ole löytänyt mitään tieteellisiä perusteita. 


Koronapassi ei suojaa koronataudilta tai estä tautia leviämästä.


Vaikka olet saanut kaksi tai useampia koronarokoteannoksia sinä voit olla oireeton tai oireellinen taudin kantaja ja levittää tautia. Koronapassista huolimatta sinun on noudatettava rajoituksia (maskit julkisissa tiloissa, välimatkan pitäminen, käsien pesu ja käsidesin käyttö mikäli käsien peseminen ei ole mahdollista).


Vaikka olet sairastunut koronataudin, voit olla oireeton kantaja. Tauti suojaa sinua jonkin aikaa (kukaan ei tiedä kuinka kauan). Koronapassista huolimatta sinun on noudatettava rajoituksia (maskit julkisissa tiloissa, välimatkan pitäminen, käsien pesu ja käsidesin käyttö mikäli käsien peseminen ei ole mahdollista).


Vaikka olet saanut negatiivisen koronatestituloksen, se ei ole negatiivinen kuin siihen asti kunnes kohtaat koronapositiivisen ja saat taudin. Koronapassista huolimatta sinun on noudatettava rajoituksia (maskit julkisissa tiloissa, välimatkan pitäminen, käsien pesu ja käsidesin käyttö mikäli käsien peseminen ei ole mahdollista).


Mikäli työpaikallasi on koronatartuntoja, sinun on noudatettava etätyösuositusta, käytävä koronatestissä (jos oireita, voi olla muutenkin hyvä käydä) ja käytettävä maskia, vaikka sinulla on koronapassi.


Koronapassi ei tarkoita sitä että yhteiskunta on vapaa kaikista rajoituksista. Se ei myöskään tarkoita sitä että yksilö voi jättää varotoimet noudattamatta ja tahallaan tartuttaa muita.


Jo sinulla ei ole mitään pakottavaa syytä liikkua julkisissa tiloissa – pysy kotona!


Meillä on edelleen menossa maailmalaajuinen koronapandemia, johon on kuollut yli  5 356 285 henkilöä. Tarkka luku ei ole kenenkään tiedossa.


 

Kirjoitettu Suomen itsenäisyyspäivänä 6.12.2021, kun koronaviruksen ilmaantuvuuskartta Suomessa näyttä tältä:

 

 


  Kaupoista ja apteekeista on saatavissa koronviruskotitestejä, jos testauspaikka on kaukana. Mikäli saat testistä positiivisen tuloksen, sinun on mentävä koronavirustestiin. Siihen pääset varaamalla ajan sähköisesti omaolo.fi - palvelussa tai soittamalla 116117. Kun soitat odota niin kauan että puhelu menee vastaajaan, jotta puhelinnumerosi rekisteröidään ja SINULLE SOITETAAN TAKAISIN.

Lupasin olla kirjoittamatta enää, mutta oli pakko, kun uusavuttomuus leviää pahemmin kuin korona.


Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti