14.3.11

Ihmiskunnan kohtalo

Fear is a weapon of fearless, fear is a weakness of fearful, don’t carry fear – trust.


Tämä blogi alkoi ihan viattomasti kodinhoitoblogina, koska kyllästyin siihen että ihmiset soittelivat minulle kaiken päivää kysellen apua kodinhoitopulmiinsa ja muihin ongelmiinsa. Ajattelin että kun kirjoitan asiat nettiin, niin sieltäpähän löytyvät ja minun ei tarvitse selittää samaa asiaa moneen kertaan ja juurta jaksaen rautalangasta vääntäen. Joskus sitä on niin hyväuskoinen… nykyään selitän vielä enemmän ja vielä isommalle joukolle. Joten se siitä ideasta.
Kun kirjoitin asioista, jouduin myös tarkastamaan asiat ja miettimään asioita enemmän ja uusilta kanteilta. Huomasin miten vähän ihmiskunta oikeasti tietää, miten paljon ihmiset pelkäävät ja huomasin myös miten paljon tietoa katoaa koko ajan. Tajusin että minun maailmani ja nykyajan maailma eivät aina kohtaa. Ymmärsin että syynä ei ole pelkästään tiedon puute vaan kokonaisuuden tajun puute. Ihmiset eivät enää ymmärrä asioita kokonaisuuksina, vaan juuttuvat yksityiskohtiin, joilla ei kokonaisuuden kannalta ole mitään merkitystä. Tästä seuraa pelkoa, asioita pelätään sen sijaan että niille oikeasti tehtäisiin jotain. Pelko aiheuttaa lamaantumista ja estää etenemästä. Pelkoa on monenlaista, siinä vaiheessa kun pelko ei enää perustu järkeen (perustuuko pelko koskaan järkeen?), mennään hakoteille ja siirrytään uskomusten vaaralliseen maailmaan. Media pelaa pitkälti ihmisten tunteilla, ruokkien pelokkaiden pelkoja ja johdatellen ihmisiä eri suuntiin. Älä anna tunteiden ja pelkosi viedä sinua harhaan.
Se, että tieto on netissä tai sen lukee lehdestä, ei tee tiedosta oikeaa. Olen aikaisemmin käsitellyt oikeaa ja väärää tietoa ja niiden erottamista, joten en palaa aiheeseen uudelleen. Mielipiteeni asiasta ei ole muuttunut. Totta vai illuusio - tietoyhteiskuntamme
En väitä että olen aina oikeassa. Olen korjannut ja täydentänyt lähestulkoon kaikkia artikkeleitani, jotka olen tässä blogissani julkaissut, vähintäänkin kerran, joitakin useamman kerran. Muutan näkemyksiä, kun saan hyvät perusteet. Yleinen mielipide asiasta, ei riitä perusteeksi, jos kokemusperäinen ja/tai tutkimustieto kumoaa asian. Olen elänyt jo aika kauan, joten vertailupohjaa löytyy. Omia kokemuksia löytyy myös ja kirjasto kotonani on suurempi kuin moni uskoo olevan mahdollista. Kaikki vanha tieto ei ole ainaväärää tietoa ja kaikki uusi tieto ei ole aina oikeaa tietoa. Tätä on myös hyvä pohtia silloin tällöin.
Monet asiat maailmassa ovat mielipidekysymyksiä ja makuasioita, joista ei voi kiistellä. Tärkeät asiat ovat asia erikseen. Valitettavasti kaikille ihmisille samat asiat eivät ole tärkeitä. Jossain vaiheessa laadin kyselyn: Mikä on sinulle tärkeintä elämässä? Saadakseni tietää ihmisten arvoista ja tärkeysjärjestyksestä. Kysely ei saavuttanut suurta suosiota. Kaikkia ihmisiä ei kiinnosta pohtia sitä mikä on tärkeää ja mikä ei.
Sen sijaan ihmiset tuntuvat haluavan selkeitä ohjeita ongelmiinsa: Tee näin, niin asia ratkeaa. Maailmassa asiat, vain eivät ole aina näin helppoja ja mustavalkoisia. On asioita, joiden ratkaisut ovat hyvin monimutkaisia ja vaativat muutosta – suurta muutosta. Muutos ei tarkoita pelkästään muutosta ajattelussa, vaan muutosta myös teoissa.
Joskus muutos tarkoittaa paluuta taaksepäin, kohtaan missä ihmiskunta otti harha-askeleen. Muutos voi tarkoittaa myös sitä että joistakin nyt itsestään selvistä asioista joudutaan luopumaan. Muutos tarkoittaa myös sitä, että monet asiat ovat vielä korjattavissa. On kuitenkin asioita, joita ei saa takaisin. Kuolema oli se sitten ihmisen, eläimen, sienen, kasvin tai minkä hyvänsä olion sukupuutto - se on lopullinen ja peruuttamaton. Kun elämä loppuu sitä ei enää ole. Kunnioita elämää. Ihminen osaa jo manipuloida geenejä ja kloonata, mutta ihminen ei osaa vielä palauttaa kuolleita takaisin henkiin. (No-joo. Voodo ja zombit ovat asia erikseen.)
Niin kauan kun asioista syytellään toisia, ei päästä eteenpäin. Aina kun asioista kiistellään, sen sijaan että etsitään edes kompromissiratkaisua, ei päästä eteenpäin. Ongelmaan oli se mikä ongelma hyvänsä, ei ole aina olemassa vain yhtä hyvää ratkaisua. Ei ole olemassa yhtä oikeaa tietä, vaan monia polkuja, joiden kautta pääsee samaan päämäärään. Ratkaisu löytyy yleensä vasta sitten kun asian ydin ymmärretään. Tässä on pidettävä järki päässä ja muistettava myös että kaikki ratkaisut eivät ole hyviä kokonaisuuden kannalta. Osa ratkaisuista jopa voi pahentaa ongelmaa tai olla ongelman osa.
Ihmiskunta on tehty paljon huonoja ratkaisuja, nyt korjaamme sen satoa. Ihmiskunta tekee edelleen huonoja ratkaisuja ja siihen emme voi vaikuttaa. Ainoa asia mihin voimme vaikuttaa, on oma itsemme ja se, että emme itse tekisi huonoja ratkaisuja kovin paljon. Kukaan ei ole täydellinen, kaikki tekevät aina välillä huonoja päätöksiä ja tekoja, joiden seuraukset sitten löytävät edestään.
Ihmiskunnan toivo on pyrkiä parempaan, pyrkiä korjaamaan se, mitä vielä korjata voi. Jos majakka on kaatunut, se ei enää valaise. Majakan potkiminen ei auta nostamaan sitä pystyyn. Majakan hautaaminen ei myöskään auta. Ainoa keino on vain korjata majakka ja nostaa majakka pystyyn, niin että se valaisee jälleen. Valossa kaikki näkyy selvemmin, niin hyvät asiat, kuin ikävätkin asia. Majakka valaisee kaiken. Kun huonot asiat näkyvät selvemmin, ne on helpompi havaita ja korjata. Hyvät asiat on hyvä ottaa talteen ja muistaa. Tieto on siirrettävä eteenpäin jälkipolville, vaikka he eivät aina jaksaisikaan kuunnella tai kunnioittaa vanhaa tietoa. Uusi tieto on liitettävä vanhaan ja luotava se uusi maailma, joka jää perinnöksi jälkipolville. Vanhaa ei pidä aina hylätä, eikä uutta aina hyväksyä sellaisenaan ainoana ja oikeana totuutena. Asioita on katsottava valossa ja pyrittävä löytämään se oikea polku, joka vie ihmiskunnan tulevaisuuteen. Ihmiskunta päättää kohtalostaan joka päivä ja ne päätökset tehdään meidän kaikkien sisimmässä.
Olemme kaikki samassa veneessä, halusimme tai emme. Kuka soutaa, kuka huopaa, kuka äyskäröi, kuka virittelee purjeita, kuka käynnistelee moottoria viimeisillä bensoilla , ketkä tappelevat keskenään siitä kuka saa katsoa kiikareilla ja kuka idiootti potkaisi sen tapin mereen, niin että joudun sen taas hakemaan uimalla takaisin….
Niille, jotka ymmärtävät: Jonain kauniina päivänä en selviä uintimatkasta takaisin veneelle, joten hyvät ihmiset teidän on vihdoin viimein otettava aivonne käyttöön ja ajateltava asioita. Tappia ei voi potkia mereen loputtomasti, jossain vaiheessa vene uppoaa.

Courage is fear that has said it's prayers

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti